Pavlova-tortácskák

Pavlova-tortácskák

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 5 tojásfehérje
  • 25 dkg porcukor
  • 2 teáskanál fehérborecet
  • 2 dl tejszín
  • gyümölcs
  • 1 evőkanál étkezési keményítő

Elkészítés:

Verjük habbá a tojásfehérjéket! A tojásfehérjéket habbá verjük, közben folyamatosan adagoljuk hozzá a porcukrot.

Ha már kemény, még negyed órát verjük, hogy fényes legyen a hab.

Hozzáadjuk az ecetet és a keményítőt, és még egy percig tovább verjük.

Habzsákba töltjük, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe 10 cm átmérőjű korongokat nyomunk belőle.

130 fokos sütőben 1 órán keresztül sütjük, majd a sütő elzárjuk, és ajtaját kinyitva fél órát még benne hagyjuk száradni.

Felverjük a tejszínt, majd a kihűlt torták tetejére nyomjuk, és gyümölcsökkel díszítjük.

Neked ajánljuk