Pavlova torta tojás-, glutén- és cukormentesen

Pavlova torta tojás-, glutén- és cukormentesen

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 doboz csicseriborsó konzerv leve
  • 100 g por xilit
  • 1 teáskanál konjac liszt vagy keményítő
  • 1 evőkanál ecet

a krémhez:

  • 1 csomag gluténmentes vanília pudingpor
  • 4 dl tej vagy kókusztej
  • 2 evőkanál xilit

dekoráció:

  • bio levendulavirág
  • kamillavirág
  • eper

Elkészítés:

A lehűtött csicseriborsó levet habverővel felverjük, közben hozzáadagoljuk a xilitet, a végén a konjac lisztet, és az ecetet.

Virágszirmot mintázva sütőpapírra adagoljuk, és 100-120 fokra előmelegített sütőben kb. 60 percig szárítjuk.

A vaníliás pudingot a tejjel vagy kókusztejjel, valamint a xilittel megfőzzük, és kihűtjük.

A kihűlt krémet a megsült tojáshab virágba töltjük, majd feldíszítjük és úgy kínáljuk.

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk