Pavlova torta II.

Pavlova torta II.
Elkészítési idő
3,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 2 csésze (500 ml) cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 liter tejszín
  • 1 csésze (250 ml) cukor
  • 250 g friss vagy fagyasztott málna, enyhén összetörve
  • 6 tojásfehérje
  • 1 csipet
  • 2 csésze (500 ml) cukor
  • 2 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 teáskanál citromlé
  • 1 liter tejszín
  • 2 csésze cukor
  • 250 g málna

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük. A sütőlemezre sütőpapírt fektetünk és egy 24 cm átmérőjű kört rajzolunk a papírra. (Legkönnyebben ezt úgy lehet megoldani, ha egy nagy tányért körberajzolunk ceruzával.

Egy nagy tálban felverjuk a sóval a tojásfehérjét. Miközben felverjük a habot szép lassan hozzáadjuk a cukor harmadát, majd apránként a maradék cukrot, amit a kukoricakeményítővel elkevertünk. Végül a citromlét is belecsepegtetjük. (Akkor jó, ha kemény lesz a hab.)

A kirajzolt karikára elosztjuk a fehérjét úgy, hogy a széle kicsit magasabb legyen (a közepére kerül majd a gyümölcs.)

Szép „lassan” megsütjük (kiszárítjuk a habot), kb. egy óra alatt, majd kikapcsoljuk a sütőt, és még benne hagyjuk a tortát fél üráig. Ha kihül, kívül ropogósan kemény lesz, belül pedig puha.

Egy nagy tálban frelverjük a tejszínt a cukorral (ízlés szerint lehet kevesebb a cukor mennyisége).

A tejszínt a torta tetején lévő üregbe kanalazzuk és a gtetején egyenletesen elosztjuk vagy a bobyós gyümölcsöt, vagy a felszeletelt kivit, barackot, stb.

Igazi ünnepi torta, amit természetesen kisebb méretben, az alapanyagok felével is elkészíthetünk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti