Pavlova torta csokoládéval és eperrel díszítve

Pavlova torta csokoládéval és eperrel díszítve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1/2 tk. ecet
  • 1 ek. étkezési keményítő

A krémhez:

  • 15 dkg mascarpone
  • 3 ek. tejföl
  • 2 tasak vaníliás cukor
  • porcukor
  • reszelt citromhéj

Valamint:

  • eper
  • tortabevonó csokoládé

Elkészítés:

Tojásfehérjét kis sóval felverem. Kanalanként közben kristálycukrot adagolok hozzá, ecetet csepegtetek bele, ha kemény a hab a keményítőt is hozzáadom, majd keverem még 1-2 percig. Sütőpapírral borított tepsibe kanalazom a habot és kanállal kis lyukakat ütök a tetejére, ahova a krém kerülni fog. 130-140 fokon sütöm 55-60 percen keresztül, majd kikapcsolom, de fél órára benne hagyom, utána nyitott ajtónál langyosra hűtöm és akkor veszem csak ki.

A krémhez mascarponét simára keverek tejföllel, utána ízlés szerint porcukrot, vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat rakok bele és a kihűlt hab tetejére kanalazom. Félbevágott eperrel díszítem a tetejét és gőz felett olvasztott csokoládét csurgatok rá.

Neked ajánljuk