Pavlova torta áfonyával és málnával

Pavlova torta áfonyával és málnával

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 tojásfehérje
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál alma ecet
  • *

a tetejére:

  • 3 tojásfehérje
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 púpos teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál alma ecet
  • *
  • 2 dl cukrász tejszín
  • 1 marék fekete áfonya
  • 1 marék málna (fagyasztott)

Elkészítés:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor nő a térfogata és felhabosodik, akkor apránként hozzáadagoljuk a cukrot és kemény fényes habbá verjük. A végén belekeverjük a keményítőt és az almaecetet és a sűrű málna levet.

A habcsók masszát sütőfóliával kibélelt tepsi közepére halmozzuk és kanállal tortaformát alakítunk ki, úgy, hogy a közepében mélyedés legyen.

A sütőt 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit az előmelegített sütőbe tesszük, így kb. 10 percig sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fokra és további 50 percig sütjük, azaz szárítjuk. Ezután a sütőben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük, csillagcsöves habzsákba szedjük, majd kidíszítjük vele a Pavlova torta tetejét. A tejszín tetejét kirakjuk

Neked ajánljuk