Pavlova torta

Pavlova torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db tojásfehérje vagy 200 g csicseribirsó konzerv leve)
  • csipet só
  • 100 g kristálycukor (vagy 80 g xilit)
  • 1 teáskanál almaecet
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál vanília puding
  • a krémhez:
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál xilit
  • valamint:
  • gyümölcsök
  • 4 db tojásfehérje vagy 200 g csicseribirsó konzerv leve)
  • csipet
  • 100 g kristálycukor
  • 1 teáskanál almaecet
  • 100 g porcukor
  • 1 evőkanál vanília puding
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 2 evőkanál xilit
  • gyümölcsök

Elkészítés:

A tojásfehérjéket a csipet sóval felverjük, fokozatosan hozzáadva a kristálycukrot és az almaecetet. Ha kemény a hab, a porcukrot összekeverjük a vanília pudinggal és óvatosan beleforgatjuk a habba.

Sütőpapírra halmozzuk (kosárka formára, hogy legyen hova tölteni majd a krémet) és 110 fokra (hőlégkeveréses üzemmódban) előmelegített sütőben kb. 60 percig szárítjuk, majd ott hagyjuk kihűlni.

A vaníliás pudingporból a xilittel és a tejjel pudingot főzünk, és a már kihűlt sült fehérjehabba töltjük és gyümölcsökkel díszítjük-ízesítjük.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!