Patrik almás-krémes sütije

Patrik almás-krémes sütije

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 6 tojás
  • 25 dkg cukor
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 7 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt gyömbér és szerecsendió
  • *

a vaníliakrémhez:

  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 250 g vaj/margarin
  • cukor ízlés szerint (kb. 4 evőkanál)
  • *

az almatöltelékhez:

  • 1,5 kg alma
  • 1 evőkanál vaj
  • 2 csomag vaníliaízű pudingpor
  • cukor (ha az alma nem elég édes)
  • 23-25 db babapiskóta
  • 1-1,5 dl málnaszörp
  • 2 dl tejszín csokireszelék

(a tepsi mérete: 22x34 cm)

Elkészítés:

A piskótához a tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével a tojások sárgáját. Jól összedolgozzuk, mehet bele az olaj részletekben.

A lisztet összekeverjük a sütőporral, a fahéjjal, a gyömbérrel és a szerecsendióval. Fakanállal óvatosan a masszába forgatjuk. A tésztát a sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük és 170 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük, kihűlés után két lapba vágjuk.

A vanília krémhez a tejből és a pudingporból a cukorral sűrű pudingot főzünk, majd hagyjuk teljesen kihűlni. A vajat habosra keverjük és a kihűlt pudinggal sima krémmé keverjük.

Az almatöltelékhez az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, a vajjal megpároljuk. Ha megpuhult a két csomag pudingporral besűrítjük. (Én a reszelt alma levéből elvettem annyit, amivel a pudingpor elkavartam, és úgy öntöttem az almára.)

Ha minden teljesen kihűlt, összerakjuk a sütit: az egyik piskótalapot tálcára vagy a tepsibe tesszük. Rákenjük a krém felét, majd rásimítjuk az almatölteléket. A babapiskótákat megforgatjuk a málnaszörpben, és rásorakoztatjuk az almatöltelékre. Erre jön a maradék krém, amit befedünk a másik piskóta lappal. A tetejét felvert tejszínnel és reszelt csokival díszítjük.

A receptet Gál Hedvig küldte meg. Köszönjük!

Hasonló receptek