Pásztortarhonya

Pásztortarhonya

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g füstölt szalonna, kockára vágva
  • 200 g karikára vágott virsli
  • 2 apróra vágott hagyma
  • 1 paradicsom felkockázva
  • 200 g tarhonya
  • 1 tv paprika csíkokra vágva
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 3 kisebb burgonya felkockázva
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A szalonnát lepirítjuk, hozzádobjuk a karikára vágott virslit, azt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az összevágott hagymát, a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, petrezselyemzölddel ízesítjük, felöntjük 4 dl vízzel, puhára főzzük, majd visszatesszük a szalonnát és a virslit, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Neked ajánljuk