Hozzávalók:
  • 6 főre:
  • 3-4 fej vöröshagyma
  • egy kis szál száraz kolbász
  • 50 dkg tarhonya
  • 4- 5 nagy fej krumpli
  • pirospaprika
  • csipetnyi bors
  • 4 fej vöröshagyma
  • 1 szál száraz kolbász
  • 50 dkg tarhonya
  • 5 nagy fej krumpli
  • pirospaprika
  • bors

Pásztortarhonya

Elkészítési idő
5,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó

Elkészítés:

Megpucoljuk a krumplit meg a hagymát. Vágjuk a hagymát finomra, a krumplit kockákra, a kolbászt pedig karikákra.

A tarhonyát megpirítjuk egy kis olajban, hozzáadjuk a hagymát, dinsztelünk. Fűszerezzük, hozzáadjuk a krumplit és kolbászt, majd felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk.

Néha kavarjunk rajta egyet, és amikor a víz elforrna róla, öntsük fel. Ha a tahonya már megpuhult,, hagyjuk, hogy elforrjon róla a fölösleges víz. Közben kavargassuk.

Jóétvágyat!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti