Pásztortarhonya

Pásztortarhonya
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 240 g tarhonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 400 g burgonya
  • 150 g füstölt kolbász
  • 80 g húsos szalonna
  • 800 ml forró víz
  • 240 g tarhonya
  • 3 evőkanál olaj
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 teáskanál pirospaprika
  • bors
  • 2 evőkanál sűrített paradicsom
  • 400 g burgonya
  • 150 g füstölt kolbász
  • 80 g húsos szalonna
  • 800 ml forró víz

Elkészítés:

A tarhonyát olajon aranybarnára pirítjuk és utána félretesszük. A hagymát és a szalonnát apróra vágjuk. A szalonnát megpirítjuk és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát is. Ezután mehet bele a paradicsomszósz és a pirospaprika. Felöntjük a vízzel és keverjünk rajta egyet. Fűszerezzük és beleöntjük a pirított tarhonyát is.
A burgonyát nagyobb darabokra kockázzuk. A kolbászt felkarikázzuk, hozzáadjuk a tarhonyás alaphoz a burgonyával együtt. Lefedjük, és közepes lángon megfőzzük. (Időnként nézzünk rá, mert a tarhonya felszívja a vizet! Ha úgy érezzük, akkor önthetünk még rá.)

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti