Pásztortarhonya

Pásztortarhonya
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g füstölt szalonna, kockára vágva
  • 200 g karikára vágott virsli
  • 2 apróra vágott hagyma
  • 1 paradicsom felkockázva
  • 200 g tarhonya
  • 1 tv paprika csíkokra vágva
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 3 kisebb burgonya felkockázva
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 200 g füstölt szalonna
  • 200 g karikára vágott virsli
  • 2 apróra vágott hagyma
  • 1 db paradicsom
  • 200 g tarhonya
  • 1 db tv paprika
  • bors
  • pirospaprika
  • őrölt kömény
  • 3 kisebb burgonya felkockázva
  • 1 csokor petrezselyemzöld

Elkészítés:

A szalonnát lepirítjuk, hozzádobjuk a karikára vágott virslit, azt megpirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékon lepirítjuk az összevágott hagymát, a tarhonyát, hozzáadjuk a paradicsomot, paprikát, sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával, őrölt köménnyel, petrezselyemzölddel ízesítjük, felöntjük 4 dl vízzel, puhára főzzük, majd visszatesszük a szalonnát és a virslit, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti