Pásztorpite

Pásztorpite

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 50 dkg darált hús
  • 1 ág rozmaring
  • 2 ág kakukkfű
  • bors
  • 5 dl paradicsompüré
  • 5 dl húsleves alaplé
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. Worcestershire szósz
  • 1 dl száraz vörösbor
  • olívaolaj
  • 1 sárgarépa

Az első emelethez:

  • 50 dkg burgonya
  • 10 dkg sajt
  • bors
  • 2 tojássárgája

Elkészítés:

Az alsó részhez az olajon megpároljuk a húst, hozzáreszeljük a fokhagymát, a vöröshagymát és a répát. Sózzuk és borsozzuk. Majd hozzáadjuk a rozmaringot és a kakukkfüvet, a paradicsompürét és a bort. Körülbelül 5 percig rotyogtatjuk, végül a húslevest is hozzáöntjük. Még 10 percig főzzük, hogy sűrűbb legyen. Majd két edény aljába halmozzuk és elkészítjük a tetejét.

A főtt-tört burgonyát összekeverjük a sóval, borssal, tojássárgákkal, végül hozzáreszeljük a sajtot is. Mindezt az előre kiporciózott húsra kenjük. A tetejét még 5 dkg sajttal megszórjuk.

20 percig sütjük közepes fokozaton.

Neked ajánljuk