Pásztor leves

Pásztor leves

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg borjúcomb
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 15 dkg erdei gomba
  • 20 dkg leveszöldség
  • 1 nagyfej vöröshagyma
  • 3 dl tejföl
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db paprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csapott evőkanál őrölt pirospaprika
  • 1 csapott evőkanál só
  • késhegynyi törött bors

Elkészítés:

Elkészítés: Az apró kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, és kissé megpirítjuk. Azután beletesszük a kockára vágott húst, és kevergetve tovább sütjük. Sóval, borssal fűszerezzük, pici vizet öntünk alá, és lefedve csendes tűzön félpuhára pároljuk.

Ekkor hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott leveszöldséget, a szeletekre vágott gombát, megszórjuk pirospaprikával, és felöntjük bőven vízzel.

Tovább főzzük, majd rövid idő után beletesszük a csíkokra vágott paprikát s a felkockázott paradicsomot, és készre főzzük.

Amikor elkészült, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, és behabarjuk a liszttel kikevert tejföllel. Felforraljuk, és máris tálaljuk.

Levesbetétként csipetkét is adhatunk hozzá.

Neked ajánljuk