Pasta carbonara

Pasta carbonara

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg fusilli, orsó vagy vastag csőtészta
  • 20 dkg bacon
  • 20 dkg sonka
  • 4 dl főzőtejszín
  • 4 tojás sárgája
  • bors
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés:

Süsd zsírjára a felkockázott szalonnát ls a sonkát, majd öntsd le róla a felesleges zsiradékot.

Add hozzá a tejszínhez a tojássárgákat, borsozd, öntsd a szalonnára, forralj egyet rajta, hogy besűrűsödjön. Keverd össze a főtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal.

Tipp: Lehet kolozsvári szalonnából vagy tarjából is csinálni. Úgy se rossz, ha teszünk hozzá egy doboz konzerv kukoricát plusszba!

Neked ajánljuk