Pasta carbonara originale – az eredeti carbonara

Pasta carbonara originale – az eredeti carbonara
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 250 g spagetti
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 80 g reszelt parmezán
  • 200 ml tészta-főzővíz
  • 150 g füstölt kolozsvári szalonna
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 250 g spagetti
  • 4 db tojás
  • bors
  • 1 teáskanál őrölt szerecsendió
  • 80 g reszelt parmezán
  • 200 ml tészta-főzővíz

Elkészítés:

A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, olajon lassan megpirítjuk, majd elzárjuk. A tésztát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük úgy, hogy egy keveset megtartunk a tészta főzővizéből.

A tojásokat felverjük, fűszerezzük és belekeverjük a sajtot.

A kifőtt tésztát beleforgatjuk a pirított szalonnába. Összekeverjük, majd ráöntjük a tojásos keveréket, és a tészta főzővizét, és ha kicsit kihűlt a serpenyő, picit visszarakjuk a tűzre. Folyamatosan rázogatjuk vagy kevergetjük addig, amíg krémes lesz az állaga.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti