Párolt töltött paradicsom kuszkusszal

Párolt töltött paradicsom kuszkusszal
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 padlizsán
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál sajtkrém
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál. mandulaforgács
  • 1 kávéskanál finomra vágott rozmaring
  • 20 dkg kuszkusz
  • 1 db padlizsán
  • 4 db paradicsom
  • 1 db tojássárgája
  • 2 evőkanál sajtkrém
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál. mandulaforgács
  • 1 kávéskanál finomra vágott rozmaring
  • 20 dkg kuszkusz

Elkészítés:

A töltelékhez a padlizsánt megmossuk, fél centis szeletekre vágjuk, megsózzuk, 20 percet állni hagyjuk. A paradicsomot megmossuk, tetejét levágjuk, kanállal kivágjuk a belsejét, ezt majd a kuszkuszhoz felhasználhatjuk. Megsózzuk a paradicsom belsejét, és fejjel lefelé fordítva kicsepegtetjük a levét.

A padlizsánt lemossuk, kinyomjuk, szárazra töröljük. Serpenyőben, szárazon megsütjük mindkét oldalukon. Kivesszük, felkockázzuk.

A tojást összekeverjük a sajtkrémmel, hozzáadjuk a padlizsánt, a zsemlemorzsát, a mandulaforgácsot és összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal fűszerezzük. A krémmel megtöltjük a paradicsomokat. Visszatesszük a paradicsomokra a tetejüket.

A párolóedénybe ültetjük a paradicsomokat, a felettük levő tálba beleöntjük a kuszkuszt, rákanalazzuk a paradicsomból kivájt gyümölcshúst, és a paradicsomot 12-15, a kuszkuszt 15-20 percig pároljuk. Melegen tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti