Párolt kelbimbó frissen őrölt borssal

Párolt kelbimbó frissen őrölt borssal

Elkészítési idő

15 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

2 személynek:

  • 25 dkg kelbimbó
  • 1 kis fej hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 kis csokor petrezselyemzöld
  • frissen őrölt bors
  • kakukkfű
  • néhány csepp citromlé

Elkészítés:

A kelbimbók külső leveleit, szárvégét eltávolítom, alaposan megmosom. Nagyjából azonos méretűre vágom. A hagymát finomra aprítom.

A hagymát az olajon üvegesre párolom, rádobom a kelbimbókat. Magas víztartalma következtében gyorsan levet enged. Sózom, bőségesen borsozom, megszórom őrölt kakukkfűvel. Nagyjából 5 perc párolás után még roppanósan elzárom alatta a lángot. Összekeverem a petrezselyemmel, néhány csepp citromlével ízesítem.

Neked ajánljuk