Párolt gomba Sztroganoff módra

Párolt gomba Sztroganoff módra

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 30 dkg gomba
  • 1,5 dl alaplé
  • 1 evőkanál Worcestershire szósz
  • 3 evőkanál tejföl
  • 1 csokor petrezselyem
  • 25 dkg rizs

Elkészítés:

Forralom az olajat, majd dinsztelem rajta a hagymát. Hozzáteszem a fokhagymát, majd még egy percen át párolom. Beledobom a darabolt gombát, kissé pirítom, majd hozzáöntöm az alaplevet vagy egy kis vizet. Puhára párolom, végül a fél levet leforralom.

Leveszem a lángról, szórok hozzá pirospaprikát, hozzákeverem a tejfölt és a felaprított petrezselymet. Tetszés szerint megszórom sóval-borssal, majd ráborítom a Worcestershire szószt. Köretnek rizzsel tálalom.

Neked ajánljuk