Parmezános fasírt

Parmezános fasírt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • olaj
  • 1 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált marha és disznóhús
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3 tk. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • 50 g parmezán
  • bors

A fasírtba:

  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
  • 2 tojás
  • olaj
  • 1 hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg darált marha és disznóhús
  • 1 csomag petrezselyem
  • 3 tk. pirospaprika
  • 1 ek. mustár
  • 50 g parmezán
  • bors
  • 8 főtt tojás

Elkészítés:

Megfőzzük, lehűtjük a 8 db tojást. Lehéjazzuk őket, és levagdaljuk a végeiket. A levágott végeket apróra kockázva a fasírt töltelékéhez gyúrjuk a következő lépésben.

Az apróra csipkedett zsemléket tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és egy mély tálba tesszük a darált hússal, 2 nyers tojással, felkockázott hagymával, áttört fokhagymával, apróra vágott petrezselyemmel, pirospaprikával, sóval, borssal, mustárral, parmezánnal. Hozzáadjuk a levágott és összevágott főtt tojásvégeket is. Jól összegyúrjuk az egészet. Ha nem elég szép a színe, tehetünk még bele pirospaprikát, illetve ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és előmelegítjük a sütőt 200 fokra.

Vizes kézzel a töltelék 1/3 részéből alapot építünk a sütőpapírra, majd szép sorban rátesszük a főtt tojásokat úgy, hogy a levágott végeik összeérjenek. Ezután a maradék 2/3 rész tölteléket rápúpozzuk az alapra úgy, hogy egy hosszú rudat kapjunk.

Vizes kézzel szépen elegyengetjük a tölteléket úgy, hogy mindenhol szép egyenletes legyen, majd betoljuk a sütőbe, és kb. 1,5 óra alatt ropogós pirosra sütjük.

Neked ajánljuk