Parmezános csirkepogácsa

Parmezános csirkepogácsa

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 500 g csirke darált hús
  • 1 tojás, enyhén felverve
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 1/2 csésze friss zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál friss finomra vágott bazsalikom
  • 1 teáskanál finomra reszelt citromhéj
  • 1/4 csésze mag nélküli olajbogyó, apróra vágva
  • 1/3 csésze parmezán sajt, finomra reszelve
  • 1/4 csésze liszt
  • 1 evőkanál olívaolaj

A tálaláshoz:

  • saláta

Elkészítés:

A darált húst a tojással, fokhagymával, zsemlemorzsával, bazsalikommal, citromhéjjal, olajbogyóval és parmezánnal egy tálba tesszük és alaposan összedolgozzuk.

A lisztet egy leveses tányérba öntjük. A húsmasszából 8 db 2 cm vastag húspogácsát formázunk, finoman megforgatjuk a lisztben és egy tányérra rakva a hűtőszekrénybe tesszük 20 percre.

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Egy serpenyőben közepes lángon olajat melegítünk, majd megpirítjuk benne a húspogácsák mindkét oldalát (oldalaonként 1-2 perc). Egy olajozott tepsibe áttesszük és az előmelegített sütőben 8-10 percig (vagy amíg teljesen megfő a belseje) sütjük.

Ízlés szerinti salátával tálaljuk.

Neked ajánljuk