Parmezán bundás csirkemell paradicsomágyon

Parmezán bundás csirkemell paradicsomágyon

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A szószhoz:

  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 2 kis doboz paradicsompüré (140 g)
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • csipetnyi cukor

A csirkéhez:

  • 4 szelet csirmellfilé
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 csésze zsemlemorzsa (250 ml)
  • 1 csésze frissen reszelt parmezán sajt (250 ml)
  • 60 ml olívaolaj
  • 2 evőkanál friss újhagyma, finomra vágva
  • 8 dkg mozzarella sajt, szeletelve

Elkészítés:

A hagymát lereszeljük. Az olívaolajat egy serpenyőben közepes hőfokon felmelegítjük, beletesszük a hagymát és 2-3 perc alatt megpirítjuk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, egy percig tovább pirítjuk, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, az oregánót, a pirospaprikát és a cukrot, és ízlés szerinti sót. Takarék lángon főzzük, közben elkészítjük a csirkét (kb. 10-12 perc alatt).

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A csirkemell szeleteket folpack közé tesszük, szép, egyenletes vastagságú szeletre klopfoljuk, majd megsózzuk.

Egy kisebb tálkában (melybe belefér egy-egy hússzelet) összekeverjük a zsemlemorzsát fél csészényi parmezánnal és csipetnyi sóval. Egy másik tálkában habverővel és csipetnyi sóval felverjük a tojást. Az olívaolajat egy nagy serpenyőben közepes lángon felhevítünk. A csirke szeleteket először a tojásba, majd a parmezános morzsába forgatjuk és a forró olajban minden oldalát aranybarnára sütjük (kb. 3-4 perc oldalanként).

Egy kisebb serpenyő alján elterítjük a paradicsomszószt, ráfektetjük egymás mellé a megsült hússzeleteket. Meghintjük finomra vágott újhagymával, majd egy-egy szelet mozzarellát fektetünk rá, amit megszórunk a maradék fél csészényi parmezánnal.

A forró sütőbe toljuk, és 10-12 percig sütjük – vagy amíg a mozzarella szépen megpirul.

Vajban megforgatott főtt spagettival tálaljuk.

Neked ajánljuk