Pármai padlizsán

Pármai padlizsán

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 db padlizsán
  • olívaolaj
  • 1 mozzarella golyó
  • parmezán bőségesen
  • 1 kg paradicsom
  • 1 nagy csokor bazsalikom
  • 2 fej vöröshagyma
  • bors

Elkészítés:

A padlizsánt megpucoljuk, és felszeleteljük.

A padlizsánok kisütjük. A hagymát apró kockára vágjuk, és a paradicsommal összefőzzük. Addig főzzük, amíg jól besűrűsödik.

Egy téglalap alakú tűzálló tálba rétegezzük az összetevőket: egy sor padlizsán, egy sor szeletelt mozzarella, egy sor paradicsomszósz, apróra vágott bazsalikom, reszelt parmezán. A rétegeket sózzuk, borsozzuk. Majd ismételjük míg el nem fogy hozzávaló. A tálat előmelegített sütőbe helyezzük, és 130 C fokon 25-30 percig sütjük.

Neked ajánljuk