Párizsi krémes csokoládétorta

Párizsi krémes csokoládétorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 10 tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 sütőpor
  • a krémhez:
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé
  • a bevonáshoz:
  • a megmaradt krém
  • 10 db tojás
  • 8 evőkanál cukor
  • 7 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 dl tejszín
  • 25 dkg cukor
  • 15 dkg kakaópor
  • 30 dkg margarin
  • 2 dl tejszín
  • 1 teáskanál kakaópor
  • 5 dkg étcsokoládé

Elkészítés:

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, lassan adagolva hozzá a cukrot, majd egyenként belekeverjük a tojás sárgákat, végül lazán belekeverjük a kakaós lisztet.

A masszát sütőpapírral bélelt 24 cm-es formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük a piskótát. (Én 3 részre vettem a tésztamasszát, és egyenként sütöttem ki a 3 lapot, hogy egyforma legyen a három megsült lap.)

A krémhez a tejszínt a cukorral felmelegítjük, majd belekeverjük a kakaót és a margarin felét. Amikor szép sima, félretesszük hűlni. Ha teljesen kihűlt, hozzáadjuk a margarin másik felét és jól összedolgozzuk, felverjük.

A piskótalapokat betöltjük a krémmel, de hagyjunk belőle annyit, hogy a tetejét és oldalát is bevonhassuk vele.

A díszítéshez a tejszínt keményre verjük és elfelezzük. Az egyik részéhez adjuk a kakaóport, és simára keverjük, majd kemény habbá verjük és tetszés szerint díszítjük vele a tortát.

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!