Parajtorta

Parajtorta
Elkészítési idő
5,0 31 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 45 dkg spenót
  • 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 10 dkg reszelt parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors
  • 45 dkg spenót
  • 40 dkg mélyhűtött leveles tészta
  • 50 dkg tehéntúró
  • 6 db tojás
  • 10 dkg parmezán
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 dkg margarin
  • petrezselyem
  • szerecsendió
  • bors

Elkészítés:

Margarinon párolom a spenótot 5 percig, utána elfőzöm a levét, nagy lángon, 5 perc alatt.

Áttört túróval, reszelt sajttal, 2 tojással, petrezselyemmel, sóval, borssal, szerecsendióval dolgozom össze.

A kinyújtott tésztával tortaformát borítok, hogy a peremén túllógjon és belesimítom a krémet.

A tetejére, mélyedésekbe ütöm a tojást és tésztakoronggal lefedem.

A felesleges tésztával díszítem, megszurkálom és kevés tojással lekenem.

1 órán át sütöm a tortát.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti