Parajos-sajtos padlizsántekercs

Parajos-sajtos padlizsántekercs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 60 dkg padlizsán
  • 15 dkg friss paraj
  • 40 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • a körethez:
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem
  • 60 dkg padlizsán
  • 15 dkg friss paraj
  • 40 dkg feta sajt
  • 2 evőkanál olaj
  • 40 dkg zöldbab
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 piros húsú kaliforniai paprika
  • 2 evőkanál finomra vágott petrezselyem

Elkészítés:

A padlizsánt megmossuk, megtisztítjuk, hosszában 12 vékony szeletre vágjuk, majd sózzuk és félretesszük 20 percre. A parajt leöblítjük. A sajtot kis darabokra vágjuk. A körethez a babot megtisztítjuk, és sós vízben roppanósra pároljuk, leszűrjük. A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A paradicsom héját lehúzzuk, húsát kis darabokra vágjuk.

Pihentetés után leitatjuk a padlizsánt, majd felforrósított, bevonatos serpenyőben, zsiradék nélkül 5-8 perc alatt mindkét oldalát megsütjük, kivesszük, a parajleveleket elosztjuk rajtuk, ráhalmozzuk a sajtdarabokat. Feltekerjük, fogvájóval összetűzzük, és a felforrósított olajon kíméletesen 5 percig sütjük.

A körethez serpenyőben felforrósítjuk az olajat, megfuttatjuk rajta a fokhagymát, majd rátesszük a paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a petrezselyemmel. Végül a babot is beleforgatjuk, összepároljuk, és a sajtos padlizsánnal tálaljuk.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti