Parajos harcsafilé csőben sütve

Parajos harcsafilé csőben sütve

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet afrikai harcsafilé
  • 50 dkg leveles paraj
  • 20 dkg vaj
  • 10 dkg finomliszt
  • 5 dl tej
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 20 dkg reszelt sajt
  • őrölt bors
  • szerecsendió
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A halszeleteket besózzuk, citromlevet csepegtetünk rá.

A lisztből, 10 dkg vajból és a tejből besamelt készítünk. Ízesítjük sóval, szerecsendióval, borssal.

A halat kevés vajon megsütjük. A kiengedett parajt kevés vajon sóval, borssal, átnyomott fokhagymával megpároljuk.

Egy jénaiba tesszük a halakat egymás mellé, ráhalmozzuk a megpárolt parajt. Beborítjuk a besamelmártással, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben 15-20 perc alatt pirosra sütjük.

Neked ajánljuk