Paradicsomtulipánok

Paradicsomtulipánok

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 12 darabhoz:
  • 4-5 szál zöldhagyma
  • 12 szem cherryparadicsom (ovális alakú)
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 dkg natúr krémsajt

Elkészítés:

A zöldhagymát megmossuk, szálaira szedjük, egyforma hosszú darabokra vágjuk és az egyik végüket hegyesre vágjuk.

A paradicsomokat megmossuk, leszárítjuk. (Szép tulipánokat csak az ovális alakú cherryparadicsomból tudunk készíteni!) A paradicsomokat egyesével hosszában, nem teljesen négybe vágjuk, az aljára kiskéssel lyukat szúrunk, és mindegyik lyukba 1-1 szál zöldhagymát szúrunk.

A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. A krémsajtot simára keverjük a fokhagymával, kevés sóval, borssal, és műanyag habzsákba szedjük.

A paradicsomokat az egyik kezünkkel kicsit megnyitjuk a vágásoknál és mind a négy oldalról megtöltjük a krémsajttal. A kész tulipánokat kb. 30 percre a hűtőbe tesszük, majd friss kaláccsal, kenyérrel, pékáruval kínáljuk.

Fotó: Recepttár.hu

Neked ajánljuk