Paradicsomszószos tőtike

Paradicsomszószos tőtike

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 8 db nagy mangoldlevél
  • olívaolaj
  • petrezselyemzöld
  • őrölt feketebors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • kakukkfű
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 15 dkg darálthús
  • 1/2 pohár rizs
  • 1 db cseresznyepaprika
  • ételízesítő
  • 1 db csiperke gomba
  • 1 db tojás
  • 1 db chilipaprika
  • tejföl

A szószhoz:

  • 1 db hagyma
  • őrölt fehérbors
  • őrölt csípős pirospaprika
  • 70 g sűrített paradicsom
  • 2 dl fehérbor
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 db paradicsom
  • petrezselyem
  • bazsalikom

Valamint:

  • őrölt feketebors
  • 6 db krumpli
  • petrezselyem

Elkészítés:

Elkészítés:

Főzzük félkészre a rizst! Főzzük elő a leveleket! Kockázuk fel a megpucolt krumplikat, majd főzzük meg őket sós vízben! Aprítsuk fel a hagymákat, a chili, a paradicsompaprikákat és a gombát!

Dinszteljük meg a hagymákat olajon! Pörköljük meg a darált húst, és adjuk hozzá a gombát! Fűszerezzük meg! Tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a rizst, a petrezselymet és a tojásokat! Keverjük össze! Töltsük meg a leveleket, a széleket és a végeket pedig hajtsuk fel, majd rögzítsük fogvájóval!

Szósz:

Dinszteljük meg az aprított hagymákat! Adjuk hozzá a darabolt paradicsomokat, chilit, petrezselymet és bazsalikomot, majd tegyük bele a sűrített paradicsomot és a fűszereket! Rakjuk bele a töltikéket! Öntsük bele a bort!

Neked ajánljuk