Paradicsomszósz fasírttal

Paradicsomszósz fasírttal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg sertés darált hús
  • 3 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 1 tojás
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 5 dl házi paradicsomlé vagy 1 nagyobb dobozos sűrített paradicsom
  • 2 evőkanál cukor
  • 4 dl étolaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 zellerlevél
  • 4 db burgonya
  • egy csipet köménymag
  • 1 teáskanál pirospaprika

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, beleütjük a tojást, beleszórjuk a zsemlemorzsát, az összezúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, összegyúrjuk. Vizes kézzel tojás nagyságú fasírtokat formázunk. Forró olajban szép pirosra kisütjük.

Amíg sül a fasírt, a megtisztított burgonyát négybe vágjuk, bő sós köménymagos vízben puhára főzzük.

Elkészítjük a paradicsomszószt. Rántást készítünk, megszórjuk pirospaprikával, felöntjük hideg vízzel, elkeverjük, ráöntjük a paradicsomlevet, elkeverjük, sózzuk, cukorral ízesítjük, belerakjuk a zellerlevelet. Lassú tűzön kiforraljuk, ha elkezd sűrűsödni, akkor kész a szósz. (Ekkor a zellerlevelet kivesszük.)

Ha mindennel elkészültünk akkor együtt tálaljuk.

Neked ajánljuk