Hozzávalók:
  • ½
  • kg paradicsom
  • só, bors
  • 1 hagyma
  • 2-3 ek.olaj
  • 1-2 ek. ecet
  • kb. ½
  • tk. cukor
  • snidling, esetleg majoránna és bazsalikom
  • ½ kg paradicsom
  • bors
  • 1 hagyma
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. ecet
  • ½ tk. cukor
  • majoránna
  • snidling
  • bazsalikom

Paradicsomsaláta

Elkészítési idő
4,0 8 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Mosd meg, vágd szeletekre, tedd bele egytálba, sózd meg, és hagyd állni a paradicsomokat.

Közben a hagymát vágd finomra, sózd, borsozd, add hozzá az olajat, az ecetet, a cukrot és fűszerezd apróra vágott snidlinggel, esetleg majoránnával és bazsalikommal (aki szereti, egy kis vizet is tehet hozzá).

Az öntetet öntsd a paradicsomra, salátásvillával finoman keverd össze, vigyázva, hogy ne törjön össze. Azonnal tálaljuk.

Tipp: Keverhetsz hozzá vékonyra vágott ecetes uborkát is, és snidling helyett ízesítheted petrezselyemmel is.