Paradicsomos-töltött káposzta

Paradicsomos-töltött káposzta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 fej édeskáposzta
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg instant rizs
  • 3 fej vöröshagyma
  • 7 gerezd fokhagyma
  • 6 dl paradicsomlé
  • 2 ek. piros arany
  • 2 mk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt majoranna
  • kevés ételízesítő
  • 1 mk. őrölt bors
  • 3 fej édeskáposzta
  • 80 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg kolozsvári szalonna
  • 20 dkg instant rizs
  • 3 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 6 dl paradicsomlé
  • 2 ek. piros arany
  • 2 mk. pirospaprika
  • 1 mk. őrölt majoranna
  • ételízesítő
  • 1 mk. őrölt bors

Elkészítés:

A káposzta torzsáját kivágva, sós, köményes, forró vízben hagyom állni 1,5 órát.

Utána lecsepegtetem, leveleire szedem, a vastag ereket elvágva.

A töltelékhez a kockázott szalonnát lesütöm és a zsiradékán dinsztelem az aprított vöröshagymát, áttört fokahgymát.

Hússal, rizzsel összedolgozom, ízesítem a fűszerekkel és a levelekbe göngyölöm.

Nagy fazékba aprított a felesleges káposztát és erre halmozom a töltötteket.

Felöntöm paradicsomlével és 1 óráig főzöm, közepes hőfokon.