Paradicsomos tésztás hal

Paradicsomos tésztás hal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 350 g Linguine tészta
  • 1 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma, apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma, összezúzva
  • 4 szardella filé, lecsöpögtetve, apróra vágva
  • 1 hosszú piros chili paprika, kimagozva, apróra vágva
  • 80 ml száraz fehérbor
  • 400 g koktélparadicsommal
  • 1 evőkanál sós kapribogyó, leöblítve, apróra vágva
  • 400 g fehér halfilé, apró darabokra vágva
  • maréknyi friss, bazsalikom levél

Elkészítés:

A tésztát egy nagy fazék enyhén sós, forrásban lévő vízben a csomagon található leírás szerint kifőzzük. Leszűrjük, lecsepegtetjük, majd a fazékba visszatesszük.

Közben egy nagy teflon serpenyőben közepes lángon felmelegítjük az olívaolajat. Beletesszük a hagymát, és kevergetve 4-5 perc alatt megfonnyasztjuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, a szardellát és a chilit, és 1-2 percig tovább főzzük.

Beleöntjük a fehér bort és addig pároljuk, amíg a felére csökken. Ekkor beletesszük a paradicsomot és a kapribogyót is, öt percig főzzük, majd a halat is hozzáadva óvatosan főzzük (hogy a hal ne törjön szét), amíg megfő.

A paradicsomos halat a tésztához adjuk, óvatosan összekeverjük, majd tálaláskor megszórjuk a bazsalikommal.

Neked ajánljuk