Paradicsomos-sült brassói

Paradicsomos-sült brassói

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemell
  • 2 zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 2 dl paradicsomlé
  • 1 tk. törött paprika
  • ételízesítő
  • kevés rozmaring
  • 1 kg burgonya
  • olívaolaj
  • balzsamecet
  • bors

Elkészítés:

A burgonyát meghámozom, nagyobb kockákra vágom, sós vízben forrástól számítva 10 percig főzöm. A főzővízbe teszek egy negyed zöldpaprikát is.

A félig főtt burgonyáról leöntöma vizet, sütőtepsibe öntöm, meglocsolom kevés olívaolajjal és egy kevés balzsamecettel, majd 45-60 percre forró sütőbe teszem. A sütési idő felénél átkeverem, és burgonyatörővel óvatosan megnyomkodom a burgonyát, de csak annyira, hogy egy kicsit kilapuljon, így nagyobb felületen lesz ropogós. Ugyanekkor 4-5 gerezd durvára vágott fokhagymával megszórom. Aki szereti, izgalmasabbá teheti egy kis rozmaringgal.

Amíg a burgonya sül, a csirkemellet kockára vágom. Ételízesítővel és negyed zöldpaprikával ízesített vízben 15 perc alatt puhára főzöm, majd leszűröm.

Kevés olajon üvegesre pirítom az apróra vágott vöröshagymát, ráteszem a törött paprikát, gyorsan elkeverem, és felöntöm a paradicsomlével. Hozzáadom az apróra vágott zöldpaprikát. 5 percig párolom, közben sóval, borssal ízesítem, majd hozzákeverem az előre elkészített csirkemellet.

Végül a sült burgonyát és a szaftos csirkemellet összekeverem, zúzott fokhagymával, sóval és borssal.

Neked ajánljuk