Paradicsomos sajtos tejfölös csirkemell csőben sütve

Paradicsomos sajtos tejfölös csirkemell csőben sütve
Elkészítési idő
1,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 6 szelet csirkemell
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 db lilahagyma vastagabb karikára vágva
  • 4 karika vastagabb kaliforniai paprika
  • 4 vastagabb szelet tv paprika
  • 2 db nagyobb piros vastagabb karikára vágott koktélparadicsom
  • 3 db sárga koktél paradicsom szintén karikára vágva
  • 3 db rozmaring ág
  • 1 csokor petrezselyemzöld felaprítva
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 esőkanál olívaolaj
  • 6 szelet csirkemell
  • bors
  • ételízesítő
  • 1 db lilahagyma
  • 4 karika vastagabb kaliforniai paprika
  • 4 vastagabb szelet tv paprika
  • 2 db piros vastagabb karikára vágott koktélparadicsom
  • 3 db sárga koktél paradicsom szintén karikára vágva
  • 3 db rozmaring ág
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 10 dkg reszelt trappista sajt
  • 1,5 dl tejföl
  • 2 esőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

Veszünk egy sütőtálat, meglocsoljuk olívaolajjal, belerakjuk az aljába a lilahagyma-, a paprika- és paradicsomom karikák felét.

A csirkemell szeleteket sózzuk, borsozzuk, megszórjuk ételízesítővel, majd rárakjuk őket a zöldségágyra. Befedjük a maradék paradicsommal, hagymával, paprikával, teszünk rá rozmaring ágakat és meglocsoljuk olívaolajjal. Alufóliával befedjük és betoljuk a sütőbe 40 percre.

Amíg sül a paradicsomos csirkemell elkészítjük a sajtos öntetet. A tejfölhöz adjuk a reszelt sajtot és a felaprított petrezselymet. A csirkemellet kivesszük a sütőből és rákenjük a tetejére a sajtos petrezselymes tejfölt. Visszatoljuk a sütőbe 15 percre és rápirítjuk. Tálalhatjuk a sütőtálban vagy kiadagolva tányéron.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti