Paradicsomos penne

Paradicsomos penne
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 15 dkg penne (vagy ízlés szerinti tészta)
  • 2,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 csipet oreganó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csipet só
  • 1 teáskanál cukor
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg penne (vagy ízlés szerinti tészta)
  • 2,5 dl sűrített paradicsom
  • 1 csokor friss bazsalikom
  • 2 csipet oreganó
  • 1 db vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • csipet
  • 1 teáskanál cukor
  • őrölt színes bors
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát és a fokhagymát megpucoljuk, majd apróra vágjuk. A bazsalikomot szintén apróra vágjuk.

Egy serpenyőben felhevítjük az olívaolajat, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk. Ezután hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és bazsalikomot, pár pillanat múlva felöntjük a sűrített paradicsommal, majd megszórjuk egy csipet sóval, a cukorral, ízlés szerint őrölt színes borssal, és oregánóval. (Ha nincs friss bazsalikom, akkor szárítottat is adhatunk hozzá.)

Ezután kisebb hőfokon, többször megkeverve kb. 10 percig főzzük, majd a tűzről levesszük, hozzáadjuk a mascarponét, és botmixerrel pépesítsük vagy leturmixoljuk.

Közben a tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, hozzáadjuk a paradicsomszószhoz, és alaposan összekeverjük.

Az elkészült paradicsomos tésztát ízlés szerint megszórjuk füstölt sajttal, majd rögtön tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük