Paradicsomos karaj bazsalikomos rizzsel

Paradicsomos karaj bazsalikomos rizzsel

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg karaj
  • 4 szál zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál vágott zellerzöld
  • 1 evőkanál vaj

a bazsalikomos rizshez:

  • 2 tasak gyorsrizs
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál vágott bazsalikom

Elkészítés:

A húst megmossuk, felszeleteljük, sóval, borssal ízesítjük. A hagymát, a fokhagymát megtisztítjuk, finomra aprítjuk. A paradicsom héját lehúzzuk, magjait kikaparjuk, húsát kis kockákra vágjuk.

Felforrósítjuk az olajat, és a hússzeleteket mindkét oldalát megsütjük benne, majd kivesszük a serpenyőből.

A visszamaradt olajon megfuttatjuk a hagymát, rátesszük a fokhagymát és a zellerzöldet. Elkeverjük, hozzáadjuk a vajat, majd beleszórjuk a paradicsomkockákat. Sózzuk, borsozzuk, és 4-5 perc alatt összefőzzük. A ragu tetejére tesszük a hússzeleteket, és még 1-2 percig melegítjük. A bazsalikomos rizzsel tálaljuk.

A bazsalikomos rizshez a rizst a csomagon olvasható utasítás szerint puhára pároljuk, majd lecsepegtetjük. A vajat felforrósítjuk, megfuttatjuk benne a bazsalikomot. Összekeverjük a forró rizzsel, és sóval, őrölt fehér borssal ízesítjük.

Neked ajánljuk