Paradicsomos káposzta natúr szelettel

Paradicsomos káposzta natúr szelettel
Elkészítési idő
4,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kis fej édes káposzta (kb. 1 kg)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 dl olaj
  • félliter házi paradicsom (ha nincs, akkor bolti is jó)
  • 4 szelet karaj csont nélkül,
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kis fej édes káposzta (kb. 1 kg)
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • bors
  • 2 dl olaj
  • fél liter házi paradicsom
  • 4 szelet karaj csont nélkül
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 1 evőkanál cukor

Elkészítés:

A klasszikus „menzakaja” is lehet jó. Sőt!

A káposztát vékonyra felszeleteljük, a hagymát fél főre vágjuk, a húst klopfoljuk, sózzuk borsozzuk. A hagymát kevés olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felszeletelt káposztát, meghintjük kevés cukorral, sózzuk, borsozzuk, és együtt tovább pároljuk fedő alatt.

Amíg a káposztánk párolódik, addig kisütjük a natúrszeleteket. A befűszerezett húsokat lisztbe forgatjuk, és kevés forró olajon kisütjük. Ha félpuha a káposzta, ráöntjük a paradicsomlét és együtt tovább pároljuk, de nem főzzük teljesen puhára roppanósra.

Ha megfőtt a paradicsomos káposztánk, besűrítjük: a keményítőt kevés vízzel és a paradicsom lével kikavarjuk, és egy mozdulattal ráöntjük a káposztára. Elkeverjük egyet forr, és kész. Tálalunk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!