Hozzávalók:
  • 1 kg fejeskáposzta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 kis doboz paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 3 ek. rizs
  • 1 tojás
  • 1 ek. étolaj
  • 1,5 evőkanál liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • kömény
  • őrölt bors
  • cukor
  • 1 kg fejeskáposzta
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 3 doboz (kis) paradicsompüré
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 ek. rizs
  • 1 db tojás
  • 1 ek. étolaj
  • 1,5 ek. liszt
  • 1 kk. pirospaprika
  • kömény
  • őrölt bors
  • cukor

Paradicsomos káposzta gazdagon

Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

A káposztát vékonyra csíkozom és 2 liter vízbe téve hozzáadok még 2 doboz paradicsompürét, sót, cukrot, köményt.

A húsgombócokhoz összegyúrom a darált húst, rizst, felaprított hagymákat, tojást és ízesítem sóval, pirospaprikával.

Mikor a káposzta felforr, akkor beledobálom a gombócokat és 1 órát főzöm, az első 10 percben kavargatás nélkül.

Végén mártást csinálok 1 doboz paradicsomból, olajból, lisztből és ezzel sűrítem a káposztát, majd átforralom.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti