Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 8 személyre:

  • 1 kg darált hús
  • 2 tojás
  • 50 dkg rizs
  • 2 nagy konzerv sűrített paradicsom
  • 1 kk. ételízesítő
  • 1 mk. őrölt pirospaprika
  • 2 ek. cukor
  • 1 mk. só
  • 1 mk. oregánó
  • 1-2 szál zellerzöld
  • 3 ek. liszt
  • 1 ek. zsír
  • 3 fej vöröshagyma

Elkészítés:

Dinszteld meg a finomra vágott hagymát, keverd hozzá a fűszerpaprikát. Vedd le a tűzről, dolgozd hozzá a rizst, a darált húst, és a fűszereket. Vizes kézzel formálj gombócokat a masszából.

Ízesítsd a felhígított paradicsom felét cukorral, zellerzölddel, és ebben főzd meg a húsgombócokat, majd zsírból, lisztből, őrölt pirospaprikából készíts rántást, amit engedj fel a hideg paradicsomlé másik felével, keverd csomómentesre.

Szedd ki a megfőtt húsgombócokat, rántsd be paradicsomszószt, majd rakd vissza a húsgombócokat, fűszerezd, és forrald össze.

Neked ajánljuk