Paradicsomos húsgombóc

Paradicsomos húsgombóc
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg darált sertés lapocka
  • 1 db egész tojás
  • 2 marék előfőzött rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paprika
  • bors
  • 8 dl házi főzött paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 4 evőkanál cukor
  • 50 dkg darált sertés lapocka
  • 1 db egész tojás
  • 2 marék előfőzött rizs
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál paprika
  • bors
  • 8 dl házi főzött paradicsomlé
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír
  • 4 evőkanál cukor

Elkészítés:

Veszünk egy tálat, belerakjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, beleütjük a tojást, meghintjük egy kanál pirospaprikával, belerakjuk az előfőzött rizst és kockára vágott vöröshagymát. Összedolgozzuk, gyúrjuk és vizes kézzel közepes méretű húsgombócokat formázunk belőle és egy lábasba rakjuk.

Felöntjük 2 dl paradicsomlével és 2 dl vízzel, megsózzuk, 2 evőkanál cukrot szórunk rá. Lassú tűzön puhára főzzük.

Amíg fő a húsgombóc, addig elkészítjük a paradicsom szószt. Felmelegítjük a zsírt, beleszórjuk a lisztet, zsemleszínű rántást készítünk, megszórjuk a maradék őrölt pirospaprikával, felengedjük kevés hideg vízzel, 5 dl paradicsomlével elkeverjük, sózzuk, ízesítjük cukorral, hogy a paradicsom savasságát elvegye. Állandó kevergetéssel besűrítjük.

Ha kész, akkor a megfőtt húsgombócra öntjük.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!