Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon megfőzzük.
Közben elkészítjük a szószt. A szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Ez idő alatt a gombát megmossuk és tetszés szerint felvágjuk. A szalonna zsírjában a gombát is megpirítjuk, ezzel is fokozva az ízeket.
Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és még egy kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, és ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet, úgyis lefő róla. Kb. 10-15 percig főzzük.
A tésztát egy tányérba kiszedjük, meglocsoljuk a szósszal, megszórjuk gombával és szalonnával. Díszítésként friss petrezselyemmel dobhatjuk fel a látványt.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
ebéd-vacsora otthonra
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
tavaszi
,
pénztárcabarát
,
pofonegyszerű
,
30 perc
,
főétel
,
tésztaféle
,
gombás