Paradicsomos gombás penne szalonnával

Paradicsomos gombás penne szalonnával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 200 g penne
  • 150 g gomba
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *
  • a szószhoz:
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 200 g penne
  • 150 g gomba
  • 100 g kolozsvári szalonna
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • *
  • 400 ml sűrített paradicsom
  • 1 teáskanál oregáno
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • csipetnyi
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon megfőzzük.

Közben elkészítjük a szószt. A szalonnát felkockázzuk és kevés olajon megpirítjuk. Ez idő alatt a gombát megmossuk és tetszés szerint felvágjuk. A szalonna zsírjában a gombát is megpirítjuk, ezzel is fokozva az ízeket.

Egy serpenyőben felhevítjük az olajat és az apróra vágott hagymát megdinszteljük benne. Ezután hozzáadjuk a fokhagymát és még egy kicsit együtt pirítjuk, majd hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, fűszerezzük, és ha nagyon sűrű, akkor adhatunk hozzá egy kis vizet, úgyis lefő róla. Kb. 10-15 percig főzzük.

A tésztát egy tányérba kiszedjük, meglocsoljuk a szósszal, megszórjuk gombával és szalonnával. Díszítésként friss petrezselyemmel dobhatjuk fel a látványt.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti