Paradicsomos-csicseriborsós ragu

Paradicsomos-csicseriborsós ragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 pohár csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db paradicsom apróra vágva
  • 1 db paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • fél evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • 2 pohár csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db paradicsom apróra vágva
  • 1 db paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • fél evőkanál paradicsompüré
  • bors

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom egy éjszakára, majd másnap leöntöm a levét és gondosan átmosom. Beleöntöm egy lábosba, majd sós vízben főzöm úgy fél órán át.

Apróra vagdalom a vöröshagymát, majd kis olívaolajjal fonnyasztom a paprikát. Teszek hozzá paradicsompürét, továbbpirítom, majd hozzáöntöm a paradicsomot is. Öntök hozzá egy kis vizet, majd még öt percig főzöm. Beleöntöm a csicseriborsót, megsózom-borsozom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira lepje el. Befedve főzöm az egészet úgy húsz percig, míg kész nem lesz.

Bulgurt vagy rizst készítek köretnek.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti