Paradicsomos-csicseriborsós ragu

Paradicsomos-csicseriborsós ragu
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 2 pohár csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db paradicsom apróra vágva
  • 1 db paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • fél evőkanál paradicsompüré
  • bors
  • 2 pohár csicseriborsó
  • 1 fej vöröshagyma finomra vágva
  • 1 db paradicsom apróra vágva
  • 1 db paprika
  • 1 dl olívaolaj
  • fél evőkanál paradicsompüré
  • bors

Elkészítés:

A csicseriborsót beáztatom egy éjszakára, majd másnap leöntöm a levét és gondosan átmosom. Beleöntöm egy lábosba, majd sós vízben főzöm úgy fél órán át.

Apróra vagdalom a vöröshagymát, majd kis olívaolajjal fonnyasztom a paprikát. Teszek hozzá paradicsompürét, továbbpirítom, majd hozzáöntöm a paradicsomot is. Öntök hozzá egy kis vizet, majd még öt percig főzöm. Beleöntöm a csicseriborsót, megsózom-borsozom, majd felöntöm annyi vízzel, hogy egy ujjnyira lepje el. Befedve főzöm az egészet úgy húsz percig, míg kész nem lesz.

Bulgurt vagy rizst készítek köretnek.