Paradicsomos bruschetta

Paradicsomos bruschetta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2-3 közepes méretű paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • bors
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • olíva olaj
  • frissen őrölt só
  • 2-3 közepes méretű paradicsom
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 6-8 levél friss bazsalikom
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál balzsamecet
  • bors
  • 4 szelet teljes kiőrlésű kenyér
  • olívaolaj
  • frissen őrölt só

Elkészítés:

A paradicsomokat felvágjuk apró kockára. A fokhagymát is felszeleteljük kisebb darabokra (semmikép se használjunk fokhagymanyomót)

A bazsalikomot is felaprítjuk. Hagyhatunk néhány levelet a díszítéshez. Hozzáadjuk az olívaolajat, a balzsamecetet, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

A kenyérszeleteket megpirítjuk, olívaolajjal meglocsoljuk és ráhelyezünk a fűszeres paradicsomból 1-1 evőkanyálnyit. A tetejét megszórhatjuk még egy kis nagy szemű sóval.

Fontos, hogy lehetőleg azonnal fogyasszuk ameddig meleg a kenyér és a paradicsom nem engedett túl sok levet.

Megjegyzés:

A receptet Kuzma Julia küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti