Paradicsomlekvár chilivel

Paradicsomlekvár chilivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,3 kg paradicsom
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg cukor
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 kis chili
  • 3:1-ben zselésítő
  • 1,3 kg paradicsom
  • 1 rúd vanília
  • 30 dkg cukor
  • 10 levél bazsalikom
  • 1 kis chili
  • 3:1-ben zselésítő

Elkészítés:

Vágjuk be a paradicsomok alját és főzzük meg őket. Főzés után rakjuk hideg vízbe őket, majd húzzuk le a bőrüket.

Kevés vizet aláöntve pároljuk meg a paradicsomokat, pótolva az elpárolgott folyadékot. Adjuk hozzá a felhasított vaníliát, a felaprított bazsalikomleveleket és a kimagozott, megtisztított és feldarabolt chilit. A paradicsom puhulásáig főzzük.

Botmixerrel pépesítsük meg, majd szórjuk rá a zselésítőt. Tegyük fel újra forrni és öntsük bele a cukrot. 5 percig főzzük tovább.

Szedjük befőttesüvegekbe és dunsztoljuk másfél napig.