Paradicsom krémleves

Paradicsom krémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg paradicsom
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 ek kristálycukor
  • fehérbors
  • bazsalikom
  • 2 dl tejszín
  • 1 l víz
  • olaj

Elkészítés:

A paradicsomot feldaraboljuk, megsózzuk, és megszórjuk ízlés szerint kristálycukorral. Ezután betesszük az előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten 30 percig sütjük.

A hagymát felaprítjuk, és az olajon üvegesre pároljuk, majd pár perc után hozzáadjuk a szintén apróra felvágott fokhagymát. Alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk az elősütött paradicsomot. Ezután felöntjük vízzel, sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint teszünk bele friss bazsalikomlevelet. Kiforraljuk, majd lassú tűzön fél óráig főzzük. Amikor megfőtt, levesszük a tűzről, majd botmixerrel pépesítjük. Ezután egy szitán átpasszírozzuk, majd visszatesszük a tűzre, és kiforraljuk.

A tejszínt simára keverjük egy kevés lével, majd állandó keverés mellett belecsorgatjuk a levesbe. Ezután kevergetve kiforraljuk, de már nem főzzük. Tálalhatjuk ízlés szerint melegen, vagy éppen jól lehűtve.

Neked ajánljuk