Paprikás rakott karaj sütve

Paprikás rakott karaj sütve

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 fej vöröshagyma
  • 30 dkg piros húsú paprika
  • 50 dkg sertéskaraj
  • kevés liszt
  • 2 dl tejszín
  • 10 dkg ajvár
  • 10 dkg reszelt gouda sajt

A körethez:

  • 50 dkg kisebb szemű burgonya
  • 1 csokor petrezselyem
  • bors
  • olaj

Elkészítés:

A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk. A hagymát és a paprikát finomra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy hőálló tálat kikenünk olajjal.

A hússzeleteket lisztben megforgatjuk, egy rétegnyit a kikent tálba fektetünk. Megszórjuk a hagymás paprikával, majd megkenjük ajvárral, majd megint hússzeletek következnek. Addig rétegezzük, míg az alapanyagok elfogynak, a tetejét meglocsoljuk a tejszínnel.

180 C-fokra előmelegített sütőben letakarva kb. 1 órát sütjük.

Közben a krumplikat sós vízben héjastúl megfőzzük, felszeleteljük és petrezselyemmel tálaljuk.

Neked ajánljuk