Paprikás krumpli

Paprikás krumpli

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg burgonya
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • fél szál lángolt kolbász
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 teáskanál őrölt kömény só
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kolbászt felkarikázzuk. A hagymát apróra és vágjuk üvegesre pirítjuk. Ezután hozzá adjuk a pirospaprikát és a kolbászt is, és picit együtt pirítjuk őket.

A meghámozott, megmosott és felkockázott burgonyát beletesszük a kolbászos hagymás alapba. Felöntjük annyi vízzel, hogy a burgonyát ellepje. Fűszerezzük, és lassú tűzön készre főzzük.

Neked ajánljuk