Paprikás krumpli tarhonyával

Paprikás krumpli tarhonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1/2 tv paprika
  • 1 kg burgonya
  • 15 dkg tarhonya
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 csipet köménymag
  • 1 evőkanál zsír vagy olaj
  • 1 evőkanál piros paprika
  • 1 db koktél paradicsom
  • 1/2 tv paprika

Elkészítés:

A burgonyát és hagymát megtisztítjuk. A hagymát apró kockára, a burgonyát hasábokra vágjuk. Felforrósítjuk a zsírt, majd beledobjuk a kockára vágott hagymát, megsózzuk és megpároljuk. A megpárolt hagymára rárakjuk a hasábburgonyát, meghintjük köménymaggal, együtt pároljuk, majd megszórjuk piros paprikával.

Összekeverjük, felöntjük annyi vízzel, hogy bőven ellepje, sózzuk, belerakjuk a paradicsomot és a paprikát, majd lassú tűzön főzzük. Amikor háromnegyed fövésben van a burgonya, beleszórjuk a tarhonyát és puhára főzzük.

Tálalás előtt hagyjuk állni legalább 10 percig!

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!