Paprikás-kolbászos csirkecomb

Paprikás-kolbászos csirkecomb

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db csirkecomb
  • 3 db kaliforniai paprika (piros)
  • 3 db debreceni
  • 2 db vöröshagyma (nagy)
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • 4-5 db kakukkfűág
  • őrölt bors
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A kolbászt vékonyan felkarikázzuk. A paprikát és a vöröshagymát szélesebb csíkokra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, majd hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, és szép pirosra sütjük. Ezután kiszedjük, és félretesszük.

A visszamaradt zsiradékba beletesszük a feldarabolt csirkecombot (bőrével lefelé), majd mindkét oldalát fehéredésig sütjük. Ezután kiszedjük, és félre tesszük. Ezután a zsiradékba tesszük a csíkokra vágott vöröshagymát, a paprikát, és a felszeletelt fokhagymát, majd pár percig pároljuk. Ezután hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és beletesszük a kakukkfűágat is. Óvatosan összekeverjük, majd felöntjük a borral.

Egy tepsibe öntjük az előpárolt paprikás-hagymás keveréket, és ráhelyezzük az elősütött combokat. Ezután a hús köré tesszük az elősütött kolbászkarikákat, majd a tepsit fóliával lefedjük. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepes hőmérsékleten 40-45 percig.

Ezután levesszük a fóliát, és a combokat készre sütjük. (Sütés közben a hús és a zöldségek megpuhulnak, a szaft pedig szépen besűrűsödik.)

Ameddig a hús sül, ízlés szerint köretet készítünk hozzá. (Én krumplipürét készítettem és azzal tálaltam.) Tálaláskor a combot tányérra helyezzük, mellé kanalazzuk a szaftos kolbászos-paprikát és a köretet. Köret helyet ízlés szerint kínálhatjuk még friss kenyérrel is.

Hasonló receptek