Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel

Paprikás csirkeragu tócsnival és fokhagymás tejföllel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg csirkemell
  • 30 dkg burgonya
  • 3 tojás
  • 8 dkg liszt
  • 2-2,5 dl tej
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 2 paradicsom
  • 1 tv paprika
  • 1 kaliforniai paprika
  • 1 fej hagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 csokor snidling vagy petrezselyem

Elkészítés:

A csirkemellet csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, olívaolajon megpirítjuk. Hozzátesszük az apróra vágott hagymát, paradicsomot és paprikákat, 1 gerezd zúzott fokhagymát. Összepirítjuk, takarékra vesszük, és meghintjük fűszerpaprikával. Néhány percig forraljuk, nem keverjük, majd összeforgatjuk.

A burgonyát lereszeljük, hozzáadjuk a tojást, a lisztet, 1 gerezd zúzott fokhagymát és a tejet, majd összekeverjük. Forró serpenyőben – mint a palacsintát - kisütjük.

A tejfölbe keverjük a maradék zúzott fokhagymát, sót, borsot, aprított snidlinget.

A tócsnikat megtöltjük a csirkés raguval, feltekerjük, és a fűszeres tejföllel tálaljuk.

Neked ajánljuk